Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از دانشمندان ایرانی یک درصد برتر جهان در حوزه علوم پزشکی حمایت خود را از بیانیه راهبردی ایشان به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران اعلام کردند.

به گزارش ایسنا، ۳۷ نفر از دانشمندان ایرانی یک درصد برتر جهان در حوزه علوم پزشکی طی نامه‌ای به مقام معظم رهبری، حمایت خود را از بیانیه راهبردی ایشان به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در متن این بیانیه آمده است:
"محضر مبارک حضرت آیت الله خامنه‌ای
رهبر معظم انقلاب اسلامی
سلام علیکم

بیانیه راهبردی «گام دوم» که به زبان و قلم شیوای حضرتعالی در چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی منتشر گردید، به عنوان یک دکترین نوین، منطقی، فراجناحی و معنوی، فصل جدیدی از حیات انقلاب شکوهمند اسلامی را فرا روی همگان نهاد و دریچه‌ای نو رو به سوی تمدنی ایرانی‌– اسلامی گشود که با بیانات واقع‌گرایانه، روشنگرانه و داهیانه آن حضرت سیر تفکر، اسلوب مدیریت و مسیر حرکت تمامی ارکان کشور را در افق آینده رقم خواهد زد.

در این میان، تأکیدات معظم‌له بر مقوله دانش و میدان داری دانشمندان و نخبگان در آینده پر تلألو کشور، وظیفه‌ای سنگین را بر دوش این قشر از جامعه نهاد که قطعاً توجه و التزام به آن، زمینه را برای تحقق چشم‌اندازهای رفیع این دکترین، بیش از پیش فراهم خواهد نمود. همان‌گونه که اهالی علم و دانش همواره در مسیر رشد و تعالی تمامی عرصه‌های کشور، بالنده و پاینده در کنار سایر اقشار، حضوری پررنگ و موثر داشته‌اند، در این برهه از بزنگاه تاریخی نیز بر خود لازم می‌دانند که با الهام از بیانات حضرتعالی و اتخاذ راهبردهایی اثربخش بتوانند نقش جدی‌تری را در آینده ایران عزیز ایفاء نمایند.

ما جمعی از اساتید دانشگاه، پزشکان و پژوهشگران علوم پزشکی سراسر کشور که در جمع یک درصد پژوهشگران پراستناد برتر دنیا افتخار حضور یافته‌ایم، بر خود لازم می‌دانیم که ضمن اعلام حمایت راسخ و کامل از بیانیه گام دوم انقلاب و راهبردهای تبیین شده از سوی آن مقام، بر پایبندی خود بر اصول و آرمان‌های رفیع انقلاب که همانا با آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت و برادری تنیده است، تاکید می‌ورزیم.

ما پزشکان و حرفه‌مندان عرصه خدمت به بیماران دردمند و ما پژوهشگران عرصه گسترش مرزهای دانش پزشکی و ما فناوران عرصه توسعه دانش کاربردی و فناوری‌های نوین، تمامی همکاران خود اعم از دانشمندان، اندیشمندان، محققان، دانشجویان و سایر فعالان این حوزه را به بهره‌گیری از فرازهای ارزشمند این بیانیه و عمل به توصیه‌های موکد آن دعوت می‌کنیم و در همین راستا بر موارد زیر به عنوان بخشی از فلسفه و رهنمود راهمان تاکید ورزیده و هم‌پیمان می‌شویم:

- با تکیه بر مبانی و ارکان چهل ساله انقلاب که همچنان در شئونات مختلف جاری و ساری است، تلاشی مضاعف خواهیم داشت تا با جهادی علمی و روحیه انقلابی، جایگاه علمی کشور را در عرصه‌های جهانی ارتقاء بخشیم و دراین راستا هم‌چنان به کوشش در مسیر رشد سریع علمی در همه ابعاد، رصد افق‌های جدید در عرصه دانش، بهبود کیفیت پژوهش‌ها و توجه به کاربست دانش بومی و در نهایت فتح قله‌های دانش که دغدغه اصلی حضرتعالی است، ادامه خواهیم داد.

- اخلاق حرفه ای و آموزه‌های معنوی را در تمام ابعاد آموزش، پژوهش و خدمات سلامت ترویج خواهیم نمود و بر این اصل به عنوان تکلیف ملی و شرعی و تقویت‌کننده و جهت‌دهنده فعالیتهای علمی و فناوری در جامعه پای خواهیم فشرد.

- در عرصه‌های گوناگون آموزش، پژوهش و دسترسی به خدمات سلامت، عدالت را به عنوان یکی از ارکان مهم انقلاب همواره سرمنشاء اقدامات و تصمیم‌گیری‌ها قرار دهیم و با بی عدالتی و همچنین فساد در کلیه سطوح مدیریتی و اجرایی و تصمیم گیری که خود، ناشی از ضعف در تحقق عدالت است، با جان و دل مبارزه کنیم.

- به بهره‌مندی از نیروهای علمی و حرفه‌ای به خصوص جوانان، دانشجویان و فرهیختگان انگیزه‌مند در تمامی عرصه‌ها متعهد می‌شویم. چرا که ما نیز همچون حضرتعالی ظرفیت عظیم تحصیل‌کردگان جوان و با استعداد کشور را مهم‌ترین پیشرانه حرکت علمی و فناوری می‌دانیم.

- در ارتقاءی توانمندی دانشگاه‌های سراسر کشور و گسترش فعالیتهای آن‌ها در عرصه فناوری و خلق ثروت و نیز انگیزه بخشی به دانشگاه‌ها در عمل به مسئولیت‌های اجتماعی خود که یکی از راهبردهای مؤثر در حرکت و خیزش علمی و فناوری کشور خواهد بود، از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم کرد.

- متعهدیم که تعاملات مناسب و مؤثر بین‌المللی را با هدف افزایش توانمندی‌های داخلی و بهره‌گیری از نقش ایرانیان فرهیخته خارج از کشور، با حفظ شأن و عزت ملی و توجه به مخاطرات بالقوه به عنوان یک راهبرد مدنظر قرار دهیم.

ما دانشگاهیان و حرفه‌مندان عرصه پزشکی و سلامت، در طی این مسیر پر فراز و نشیب و تحقق چشم‌انداز روشن ایران اسلامی، محتاج دعای خیر حضرتعالی و همچنین ملت عزیز ایران و خانواده معزز شهدا خواهیم بود.

امید است با عنایات حضرت ولیعصر (عج) شاهد به ثمر نشستن میوه انقلاب و رساندن پرچم فتح و پیروزی به دست با کفایت حضرتش باشیم".

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیانیه گام دوم انقلاب دانشمندان یک درصد برتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۰۸۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بهرام عین‌اللهی در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده نظام سلامت کشورمان، دستیابی به مرجعیت علمی در منطقه را قابل تحقق عنوان و بیان کرد: اعضای هیئت علمی از مهمترین ارکان پیشرفت دانشگاه‌ها هستند و باید روش‌های آموزشی فعال به جای روش‌های سنتی، به کار گرفته شود.

بیشتر بخوانید: عین اللهی: کمبود دارو در کشور وجود ندارد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دانشجویان به عنوان دومین عامل رشد و پیشرفت دانشگاه‌ها یاد کرد و با تاکید بر ضرورت مسئولیت و مشارکت دادن به آنها به ویژه در پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی گفت: در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی از دانشجویان فعال در حوزه تحقیقات و فناوری تقدیر کردیم بنابراین رویکرد ما بهره گیری بیشتر از ظرفیت جوانان و دانشجویان در حوزه سلامت است.

وی میزان حق‌الزحمه دستیاران پزشکی را تا قبل از دولت مردمی، بسیار اندک و موجب نبود انگیزه کاری آن‌ها دانست و گفت: حق‌الزحمه این دانشجویان از حدود دو و سه میلیون به حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان افزایش یافته و کارانه نیز برای دستیاران در نظر گرفته شده که دریافتی دستیاران، بهبود می‌یابد و می‌توانند با خیال آسوده تری به فعالیت بپردازند.

وی تاریخ حوزه سلامت را بسیار پرافتخار دانست و گفت: دستاوردهای حوزه سلامت از بزرگترین و ارزشمندترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است. نقطه تبلور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در دوران قبل از انقلاب ایجاد شده بود مربوط به دوران بعد از انقلاب و با نقش آفرینی اساتید برجسته و متعهد است که باعث ایجاد جهش و نوآوری در همه رشته‌های این دانشگاه شدند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اولین دوره جشنواره آموزشی شهید مطهری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار و الگویی برای برگزاری کشوری شد، افزود: این جشنواره نشان دهنده پیشرفت‌های آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور است.

عین‌اللهی هدف بزرگ و ویژه وزارت بهداشت را شکوفایی تمدن نوین ایرانی اسلامی بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دانست و گفت: تمدن نوین ایرانی اسلامی می‌تواند بسیاری از مشکلات از جمله در حوزه سلامت را برطرف کند. نباید تصور کنیم همواره غربی‌ها پیشرو هستند و ما پیرو آنها. در کشور ما خانواده محوری و توجه به سلامت معنوی، از مهمترین عناصر حوزه سلامت است.

وی ادامه داد: در بستر کانون خانواده می‌توان استرس و بسیاری از عوامل زمینه ساز بیماری‌ها را کاهش داد و بزرگان خانواده در تامین سلامت جامعه، اصلاح سبک زندگی و مصرف تغذیه سالم نیز نقش محوری را دارند.

وزیر بهداشت یاد آور شد: در برنامه سلامت خانواده که از سال گذشته آغاز و در ۱۹۵ شهر کشور اجرا شده، به دنبال انسان سالم هستیم و برای همه افراد، پرونده سلامت تشکیل می‌شود.

عین‌اللهی با تاکید بر اهمیت نقش آفرینی دانشگاه‌ها در تحقق شعار سال و جهش تولید، یادآور شد: دانشگاه‌های علوم پزشکی با توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تامین نیازهای کشور از جمله نیازهای دارویی می‌توانند به جهش تولید و خودکفایی کمک کنند.

به گفته وزیر بهداشت، معاونت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی ضرورت دارد زمینه مشارکت بیشتر دانشجویان در پژوهش‌های عملیاتی و کاربردی را فراهم کنند.

عین اللهی ادامه داد: در سال جاری یک هزار و ۸۰۰ عضو هیئت علمی به کار گرفته می‌شوند البته سال گذشته نیز یک هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی جذب شدند که این اساتید جوان می‌توانند موجب ارتقای جایگاه علمی کشورمان شوند.

در ادامه علیرضا زالی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از توسعه آموزش به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت در سال جاری یاد کرد و با اعلام این خبر که برنامه راهبردی این دانشگاه تدوین شده است، افزود: این برنامه بر اساس اولویت‌های وزارت بهداشت تا پایان سال در دانشگاه اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه باتوجه به توانمندی‌ها و ظرفیت بالای اساتید علوم پزشکی، رسیدن به مرجعیت علمی در منطقه دور از دسترس نیست، گفت: در برخی حوزه‌های پزشکی از ترازهای منطقه‌ای عبور کرده و در جایگاه فرامنطقه‌ای قرار داریم.

زالی میزان حق‌الزحمه دستیاران پزشکی در ابتدای دولت مردمی را دو میلیون تا پنج تومان عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه ویژه دولت و وزارت بهداشت، این حق‌الزحمه در سال جاری به ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان رسیده و دست دانشگاه‌ها در افزایش این حق‌الزحمه نیز باز است.

وی به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی امروزه در رشته‌های مختلف علوم پزشکی، انتخاب دستیاران، محتوای آموزشی، ارزشیابی و صحت سنجی کاربردهای گسترده‌ای دارد و امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بتواند قطب روش‌های آموزش نوین باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229907 برچسب‌ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

دیگر خبرها

  • دانشمندان ایرانی با توفیقات علمی خود، امنیت و توسعه پایدار کشور را تضمین کردند
  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • حوزه و دانشگاه دو نهاد فاخر علمی و فرهنگی در عرصه بین‌الملل
  • طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال